Zbog ovih navika ostarit ćete preko noći: Prestanite ovo raditi odmah!

Doktorica otkriva greške koje nam dodaju godine na lice. Ono nikada ne radite.

Starenje je normalna stvar, ali postoje neke greške koje vašu kožu čine da izgledate starije, takoreći preko noći. Evo na šta treba obratiti pažnju.

1. Spavanje na stomaku

Kada ovako spavamo na scenu stupa gravitacija, što dugoročno dovodi do opuštanja kože na licu, stoga nikada ne spavajte u ovom položaju.

2. Neumivanje

Mnoge žene zaborave da skinu šminku, kada legnu da spavaju nekada su previše umorna pa taj korak znaju preskočiti. Umivanje lica prije spavanja je ključno za uklanjanje prljavštine koja se taloži tokom dana,što dovodi do satrenja kože.

3. Previše proizvoda za njegu lica

Ako koristite brojne proizvode, jer će da naštete vašoj koži.

4. Nedovoljna konzumacija vode

Hidratacija je važna i iznutra, pite dovoljno tečnosti, te kožu hidrirajte kremama.

Rezultat slika za brzo starenje

Usporite starenje vašeg organizma:

Ovaj japanski recept zahvaljujući kojim će te izgledati deset godina mlađim.

Potrebni sastojci:

  • 1 kašika meda
  • 3 kašika riže
  • 1 kašika mlijeka

Priprema:

Prvo skuhajte rižu 2 minute,te je osušite i spremite vodu u kojoj se riža kuhala u rižu dodajte jednu kašikicu toplog mlijeka i jednu žlice meda, sve to pomješajte!

Kada dobijete smijesu stavite ovu masku na vaše lice, te držati dok se ne osuši, nakon čega će te oprati lice sa vodom u kojoj se riža kuhala.

Mnoge žene troše dosta novca kako bi izgledali mlađe, a u svojoj kuhinji imaju savršen serum protiv bora.

Recept:

Sastojci:

  • 1 čehno bijelog luka
  • 1 kašičicu meda
  • 1 kašiku gline u prahu

Priprema:

Vrlo je jednostavno sve što trebate jeste da oljuštite 1 čehno bijelog luka i dobro ga izgnječite, te dodate dodajte 1 kašičicu meda i 1 kašiku gline u prahu, sve dobro izmješajte i stavite na lice.

Predhodno dobro očistite lice i nanesite masku sačekajte 20-30 minuta, te pa isperite mlakom vodom.

Možete je koristiti svaki dan.

Predstavit ćemo vam sastojke zahvaljujći kojim će te usporiti proces, starenja.

Rezultat slika za brzo starenje

Pored ovih maski morate se hraniti zdravo, stoga konzumirate ove namirnice.

Paradajz je povrće koje je bogato, antioksidantima i likopenima koji vrlo uspješno uništavaju slobodne radikale na štiti organizam od kancerogenih oboljenja. Sos od paradajza ima najbolju zaštitnu moć.Poželjno je da paradajz bude što češće zastupljen u svakodnevnom jelovniku, kako bi ste bili zdravi.

Također skuša je poželjna namjernica, mast ove ribe, je jako dobra ona štiti srce, jer reguliše njegov ritam i čisti arterije. Te je jako dobra za mozak i za cio nervni sistem, bogata je vitaminima B2, B3, B5, B6 i B12,vitaminom A, te najefikasnijim antioksidansoma.Ovu ribu treba konzumirati dva puta sedmično, te ova riba ne gubi svoja ljekovita svojstva ni kada je konzervirana.

Brokule je odličačn izvor vitamina C i E koji štite i stimulišu prirodnu odbranu organizma i usporavaju ćelijsko starenje. Pored toga brokule su bogate i indolima, supstancama koje čiste organizam od kancerogenih elemenata.

Image result for usporite starenje