Zimski doručak

Zimski dorucak 1 s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 


hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela


 

 

Ne sećam se kada samo imali ovakvu zimu. A ja, pritom, nisam jedna od onih koja kuka na sneg. Volim ga. A od kako imam pse nije mi strano da budem napolju po svakakvom vremenu: kiši, snegu, vrelini….

Imam garderobu samo za takve stvari. Tople čizme, trenerku, jaknu, kapu…. kada sam sa njima napolju nije mi važno kako izgledam, važno mi je da mi bude prijatno. I ovih dana – toplo. Šetnja u parku nije bila neki izazov, sve je belo i lepo. Izazov je bio stići do parka.

Da li znate da šal vlasnicima pasa ne služi da se samo ugreju, više služi da njime čistite šape pasa od soli. A pobacali su je svuda. Čini mi se da imamo nekoliko komšija u kraju koji će pre baciti 20 kilograma soli ispred kuće nego što će se uhvatiti lopate. Ali dobro, preživeli smo. Njih dvoje se sada izležavaju na tepihu, a ja pijem vruću kafu. Doručak obavljen i bio je pravi zimski – jak i mastan. Da zagreje.

Potrebno vam je:

  • Šaka integralne paste
  • komad slanine
  • 1 jaje
  • 1 manji luk
  • 1 ljuta paprika
  • 2 kašičice putera
  • Šareni biber

Prvo stavite pastu da se kuva. Stavite je u lonče za kafu, nalijte vodom i stavite na ringlu. integralna pasta se brže skuva nego obična od belog brašna.

Slaninu iseckajte na male šnite, a luk na rebarca. Zagrejte malo putera u tiganju a zatim spustite luk. Kada se malo prodinsta, dodajte slaninu i papriku. Ova moja je bila već po malo suva i spremna da se potroši.

Sve pecite na nižoj temperaturi da ne pregori. Kada pasta bzde gotova, ocedite je i dodajte u deo tiganja. Ono malo vode koje bude bilo dobro će doći da luk ne izgori. Razbijte jedno jaje i poklopite tiganj. Kad jaje bude gotovo, gotov je i doručak. Dodajte malo bibera da dodatno začinite, prijaće vam po ovom minusu.

Zimski dorucak 2 s

I to je to.

Prijatno!