Brojsova dijeta iskustva i terapija protiv raka

brojsova terapija gladovanjem

Brojsova dijeta protiv raka je razvijena od strane poznatog naturopata dr Rudolfa Brojsa(1899-1990) rođenog u Australiji. Njegova knjiga „Rak,leukemija i druge prividno  neizlečive bolesti“ je u potpunosti posvećena metodi terapeutskog gladovanja kod bolesnika koji su oboleli od karcinoma. Brojsova terapija gladovanjem je po rečima samog autora do 1980.godine uspešno izlečila preko 40.000 obolelih od karcinoma i drugih podjednako teških bolesti .

 DIJETA PROTIV RAKA PO DR BROJSU

Po dr.Brojsu rak je potpuno samostalna tvorevina unutar našeg organizma,za čiji razvoj,rast i napredak su najzaslužnije belančevine,koje se u najvećoj meri nalaze u  uobičajenoj čvrstoj hrani koju svakodnevno konzumiramo.Totalna terapija po Brojsu je pre svega unošenje prirodnih sokova od povrća koje je organski uzgojeno u  kombinaciji sa gladovanjem.

Brojsovi sokovi u sebi ne sadrže belančevine i doprinose da naš organizam počne crpiti iste iz samog tumora,što će na kraju dovesti do  njegove razgradnje i izlečenja obolelog.Brojsova dijeta podrazumeva potpuno izbacivanje čvrste hrane koja u sebi sadrži belančevine iz svakodnevnog jelovnika u  trajanju od 6 nedelja –  42 dana.

To je vremenski period koji će organizmu omogućiti da razgradi i izluči sve nezdrave materije koje smo u njega uneli sa  hranom,nezdravim napicima pa čak i one materije koje smo uneli samim disanjem i da se rešimo viška kilograma.Već nakon 21 dan od primene totalne terapije naš organizam će početi da se oporavlj , a po isteku 42 dana,potpuno će se obnoviti pod uslovom da se striktno pridržavamo ovog koncepta..

BROJSOVA TERAPIJA GLADOVANJEM

U cilju svog metoda lečenja dr Rudolf Brojs koristi prirodne sokove od korenastog povrća. Brojsova dijeta se sastoji u konzumiranju 3 – 5 dl soka napravljenog od  cvekle koja ulazi u sastav soka sa oko 50% ,korena celera(20%),šargarepe(20%),rotkve(2%) i sirovog krompira(oko 3 %,ali samo u slučaju kancera jetre) .Sam Brojsov sok uopšte ne sadrži belančevine što je ključno za lečenje kancera,jer naš organizam ne može da živi bez njih,tako da krv kojoj su one neophodne traži belančevine unutar svega što je višak,pa i u nabujalim tkivima,otocima i nečistoćama.Na taj način dolazi do razgradnje tumora – krv žargonski rečeno operiše tumor bez korišćenja skalpela.

RECEPT ZA ČUVENI BROJSOV SOK

Evo kako bi to izgledalo u praksi

  • 300 g cvekle ili oko 50%
  • 100 g korena celera
  • 100 g šargarepe
  • 30 g rotkvica
  • ukoliko ie u pitanju kancer jetre u Brojsov sok se dodaje i sirov krompir.

Najbolje je napraviti sok u sokovniku,pri čemu se trebaju odstraniti svi čvrsti delovi(ovo uključuje i talog).Kako smo već napomenuli Brojsova dijeta zabranjuje unos bilo kakve čvrste hrane koja sadrži belančevine i proteine.Ukoliko ste i vi osoba obolela od kancera,svakako morate konsultovati vašeg lekara ,pre nego što započnete dijetu.Zavisno od stadijuma i stanja obolelih organa i tkiva pije se i brojsov čaj i to do 2  litre dnevno raznih čajnih mešavina,čije ćemo recepture takođe dati u ovom članku.Preporučuje se i bista supa od luka (2dl dnevno) uz obavezno izbacivanje svih oblika  šečera,belog brašna,konzerviranih namirnica i naročito suhomesnatih proizvoda..

BROJSOV ČAJ JE IZVANREDAN LEK

Brojsov čaj se pravi od četiri vrlo značajne i lekovite biljke a to su:žalfija,matičnjak,nana i kantarion,sve one se sa svojim izuzetnim lekovitim svojstvima dopunjuju međusobno.Važno je znati da se čaj priprema po tačno napisanoj recepturi i pijemo ga 2x dnevno umesto vode.

Nisu poznate nuspojave niti kontraindikacije. Autor tvrdi da će več nakon 48h nakon početka kure sa čajevima rezultati biti vidljivi i očigledni bez obzira na prethodno stanje.Važno je veoma da su biljke koje se koriste sa naših terena ,te da nisu u uvezene i slično jer takve biljke nam najviše biohemijski odgovaraju.

Lekoviti napitak mogu koristiti i  srčani i kardiovaskularni bolesnici,osobe koje pate od zatvora stolice,sa oboljenjima jetre,bolestima kičme,kod urinarnih infekcija,bolesti prostate,hormonalnih  poremećaja,kod učestalih alergija,šećerne bolesti i naravno oboleli od karcinoma.Čaj je izuzetan za čišćenje organizma , jačanje imuniteta i otpornosti organizma..

BROJSOV ČAJ RECEPT

  • Stavite kašiku žalfije 0,5 L proključale vode i pustite da uvri 3 min.
  • Sada čaj skinite sa vatre i dodajte mu prstohvat nane,matičnjaka i kantariona.
  • Sve dobro poklopite i ostavite poklopljeno narednih 10 minuta da odstoji.

Procedite dobijeni brojsov čaj i razdelite ga na dve podjednake količine.Prva polovina se pije obavezno pre doručka, a druga u toku dana,mada može i pred odlazak na počinak.čaj se ne sme nikako zaslađivati i poželjno ga je pripremati i kuvati u emajliranoj posudi (koja  iznutra nije ni najmanje oštećena-izgrebana)..

ISKUSTVA SA BROJSOVOM DIJETOM I TERAPIJOM

Uspešnost totalne terapije će biti dovedena u pitanje samo ukoliko se pacijent ne pridržava uputstava,tvrdi autor dr Rudolf Brojs.Takođe,ako se brojsova terapija kombinuje sa medikamentima službene tj zvanične medicine do izlečenja neće doći. Svima nam je dobro poznato da lekovi osim što uništavaju kancerogene  ćelije ,isto čine i sa zdravim stanicama, što nam nikako ne odgovara. Brojsova dijeta i metoda zahtevaju i uredno pražnjenje creva i po potrebi se radi i klistiranje (ispiranje creva), kako bi u potpunosti izbacili razgrađene materije da ne bi došlo do trovanja.

Nezaobilazan je i svakodnevni boravak na svežem vazduhu,lagana fizička  aktivnost i preporučuje se masaža tela. Lečenje kancera podrazumeva i čvrst pozitivan stav u životu,eliminisanje stresa i naročito nezdravih navika jer one značajno doprinose razvoju bolesti.Brojsova totalna terapija u svakom slučaju nije uopšte jednostavna kako se možda može zaključiti na prvi pogled.Sokovi od organskog povrćakao i brojsov čaj su samo mali deo složenog procesa u izlečenju karcinoma.Da bi oni postigli željene rezultate ,pacijent se mora osvrnuti i na uzročnike bolesti.

brojsova dijeta iskustva

Dr Brojs je naročito naglašavao uticaj otrova i štetnih hemikalija u čovekovom okruženju kao o glavnim uzročnicima pojave kancera.Pri tom je naveo sprejeve protiv insekata,osveživače prostora,hemijska sredstva namenjena za čišćenje,naftalin i mnoge druge..Sva ova sredstva je neophodno izbaciti iz domaćinstva i zameniti ih  prirodnim preparatima.Lavanda i tamjan su odličan izbor za osvežavanje i čišćenje prostorija.Jedan od saveta de Brojsa je i da izbegavamo podgrejavanje hrane ,korišćenja smrznutih namirnica kao i korišćenje namirnica koje sadrže konzervanse i koja je hemijski tretirana.Mesto na kom oboleli spava je takođe veoma bitno.

Ukoliko je krevet bolesnika postavljen na mestu na kojem ima podzemnih voda ,naročito ako se one tu ukrštaju ,krevet i postelju bi trebalo hitno razmestiti.Brojsova metoda se takođe može primeniti i preventivno kada predstavlja odličan metod za čišćenje organizma od toksina a dobro je poznata i kao Brojsova dijeta za mrsavljenje jer je odlična u skidanju kilograma pored detoksikacije..Njegova metoda nije prihvaćena u svim zemljama – naročito u onim u kojima je industrija lekova razvijena pa je samim tim na gubitku,iako su u mnogima gladovanje i post prihvaćeni.

KOME SE NE PREPORUČUJE BROJSOVA DIJETA ZA MRSAVLJENJE

Brojsova dijeta se ne preporučuje deci i tinejdžerima,osobama koje su već dosta mršave (jer se gubi čak i do 15 kg za 42 dana),trudnicama i obolelima od karcinoma koji je već u svojoj  terminalnoj fazi..

Preporučujemo vam da pročitate i sledeće članke Budwig dijeta,kako pobediti rak,kako smanjiti stres i dr..

Pročitajte slične tekstove :