Dijeta “Vegan Before 6″: Voće i povrće ujutru, torta uveče!

Reč je o načinu ishrane u kojem do 18 sati jedete samo namirnice biljnog porekla, a posle toga možete da konzumirate sve što želite.

Ne morate da se odričete baš svega da biste smršali – dijeta VB6 vam omogućava da jedete čak i tortu. Reč je o načinu ishrane u kojem do 18 sati jedete samo namirnice biljnog porekla, a posle toga možete da konzumirate sve što želite.

Ovaj režim podseća na ishranu fleksitarijanaca, koji balansiraju između vegetarijanstva i povremene konzumacije mesa ili ribe. Osmislio ga je Mark Bitman, poznati američki kolumnista i autor brojnih kuvara, zato što je morao da spusti nivo šećera i holesterola u krvi.

VB6 je skraćenica od Vegan Before 6, što znači da se do 18 sati jedu isključivo biljne namirnice, siromašne kalorijama i mastima, a bogate vlaknima, mineralima i vitaminima. U tom periodu neograničeno možete da jedete voće, povrće i začine, osim avokada, žitarica celog zrna, krompira, boranije, pasulja, graška, koštunjavih plodova, semenki, suvog voća i ulja, kojih može da bude u minimalnim količinama.

Posle šest popodne na jelovnik stižu meso, jaja, mleko i mlečni proizvodi, plodovi mora i riba, ograničene količine ugljenih hidrata poput pice ili testenine, male količine slatkog, dok bi brzu i konzervisanu hranu trebalo potpuno izbegavati.

Bitman preporučuje da se hrana priprema isključivo kod kuće i jede u izvornom obliku, kako biste imali potpunu kontrolu nad onim što unosite u organizam.

Posle četiri nedelje dijete, možda ćete uspeti da oslabite čak 16 kg kao Bitman, koji VB6 preporučuje kao najzdraviju varijantu promene životnog stila i redovnog načina ishrane.

Izvor: novosti.rs, Đ.S.

(No Ratings Yet)

 Loading …