HPV – šta treba da znamo i kako da se lečimo?

Intimna
higijena i polno prenosive bolesti. Spadaju u dve gotovo najvažnije
stvari vezane za naše zdravlje, a o kojima se ubedljivo najmanje
priča!

U
više navrata smo ovde pisali o polno prenosim bolestima. Ovog puta
ćemo se fokusirati samo na jednu, da budemo precizniji – na HPV,
humani papiloma virus.

Kakav
je ovo virus?

U pitanju je virus koji se najčešće prenosi seksualnim odnosom, i pored hlamidije predstavlja najučestaliju polno prenosivu bolest. HPV virus je najčešći mikrobiološki uzrok raka grlića materice i polnih bradavica (kondiloma).

Zašto je HPV tako učestao virus? Štaviše – učestaliji je kod nas nego u zemljama Evrope, po istraživanjima državnih i pokrajinskih instituta za javno zdravlje.

Više je razloga: nemanje svesti o rizičnim oblicima seksualnog ponašanja, neredovni pregledi, nedostatak specifičnih mera… Nije do nas isključivo, već i do celokupnog (ne)kvaliteta zdravstvene zaštite.

Postoji preko 130 tipova (po nekim autorima čak i oko 200) HPV, koji mogu uzrokovati infekcije genitalnog sistema kod muškaraca i žena. Humani papiloma virusi su grupa DNK virusa i svi su vrlo infektivni (zarazni).

SZO
daje podatke koji bi zaista trebalo da posluže kao crveni alarm –
saopšteno je da je ovaj virus drugi vodeći urok smrtnosti od raka
kod žena.

Ova
genitalna infekcija pogađa i muškarce i žene, ali je kod žena
znatno izraženija, čak 33-35%.

Što se tiče simptoma – kod muškaraca se genitalne bradavice javljaju na glansu penisa i prepucijumu, a kod žena na malim usnama, po celoj površini vagine, oko rektalnog otvora ili na zadnjici.

Savremena medicina i farmaceutska industrija ulažu veliki trud da izađu na kraj i sa ovim rasprostranjenim virusom – pre oko mesec i po predstavili smo našem tržištu novi, inovativni koncept u lečenju ovog virusa i ovom prilkom ćemo vam ga podrobnije predstaviti!

U pitanju je Papilocare vaginalni gel protiv HPV zavisnih cervikalnih lezija.

Preporučuje se za pomoćno lečenje lezija unutar epitela koje su izazvane HPV-om, obnavljanje i reepitelizacije lezija cervikalne – vaginalne sluzokože, kao i uspostavljanje ravnoteže vaginalnog mikrobioma i generalno poboljšanje vaginalnog zdravlja.

Više o proizvodu pogledajte OVDE, a mi smo tu za dodatna pojašnjenja. 🙂

ljuba.21_9@yahoo.com'Od glave do pete