Obavezno je na stolu posnih slava – mleven, meljan preliven pasulj koji svi čekaju

Obavezno je na stolu posnih slava – mleven, meljan preliven pasulj koji svi čekaju


Potrebno je :500-600 gr pasuljaveća glavica crnog lukaglavica belog lukalovorov list2 suve paprikemlevena crvena i tucana paprikabiber u rnuulje Priprema:
Pasulj dobro oprati i sipati malo vode da provri. Ocediti i oprati u hladnoj vodi. Naliti pasulj pa iseckati crni luk i staviti u pasulj, dodati papriku lovorov list, biber u zrnu 1 kašiku maslinovog ulja . Pasulj kuvati dok se ne skuva ostaviti s malo vode. Dobro ga izgnječiti ,samleti ili miks štapom ga izmiksati.

U tiganj staviti ulja seckan beli luk i kašičicu brašna po potrebi pa kad luk dobije krem boju dodati mlevenu i tucanu papriku i odmah preliti preko pasulja, Posoliti pobiberiti mlevenim biberom i dobro izjednačiti. Razliti u činije za serviranje.

U čist tiganj sipati malo ulja pa kad se malo ulje ugreje staviti ravnu kašičicu ml. paprike i sa tim preliti pasulj po malo u činijama . Pazite da paprika ne pocrni i ne izgori već ostane lepo crvena. Može se služiti topao ili hladan lep je i ukusan svakako. Prijatno! https://www.youtube.com/watch?v=DLXJV87Tf6g
Original Article