Да није било опреме у КЦВ, не би тамо резултати били овако добри

БЕОГРАД, 22. априла (Тањуг) – Заштитне опреме у Клиничком центру Војводине је било довољно и има је даље, а да те опреме није било, сада не бисмо имали овако добре резултате у тој установи, изјавио је данас министар Златибор Лончар.

Он је то рекао на прес конференцији на питање новинара “како је могуће да нико од медицинских радника није заражен, ако је пре три седмице један портал објавио да је КЦВ “”пукао”, јер нема заштитне опреме”.

“За грађане је најважнија чињеница да је опреме било, и да опреме има. Да није било опреме, да је нешто другачија ситуација, не би били овакви резултати. То довољно говори и то је свима јасно”, рекао је Лончар.

Како је рекао, важно је да се заштите здравствени радници, медицинско особље, да се њима омогуће што боље услови за рад, додајући да се видело шта се дешавало у неким развијенијим земљама, шта су тамо користили као заштитну опрему, а колико су оболелих и умрлих имали.

“Морамо да будемо поносни на урађено до сада, на резултат који имамо”, додао је министар.

Лончар је поновио да то значи да треба да се опустимо и помислимо да је ствар решена.

“Она не може да се реши, ако се не будемо понашали одговорно и не будемо слушали препоруке, које понављамо данима, недељама”, рекао је Лончар.

комплетан текст