Кон: Одлично стојимо,али прерано за прогнозе о полицијском часу

БЕОГРАД, 18. априла (Тањуг) – Одлично стојимо и сада је време да се то каже, те да ће после Ускрса сигурно доћи до ублажавања мера, али да ће то бити “јако, јако постепено”, какао је истакао.

“Не кажем да ће бити и до када полицијског часа, али још морамо да имамо стрпљена и да корак по корак одлучујемо”, рекао је Кон упитан да прокоментарисе мишљење професора Несторовића да за 1. мај већ неће бити полицијског часа и да смо вирус победили.

Кон је напоменуо да је Несторовић оптимиста и да тако гледа на ствари, али да се још нису споразумели око тога.

“Прерано је да се то сад казе, не моземо да тврдимо тако несто, јасно је да су првомајски празници време када се друзи, излази, све оно сто мозе да се поквари”, указао је Кон.

Кон је рекао да се вирус гаси у већем делу Србије и да мере неће још дуго трајати.

“То је чињеница, али морамо да будемо стрпљиви да не покваримо оно што је урађено”, истакао је Кон.

Он је на конференцији за новинаре рекао и да ће после Ускрса сигурно доћи до ублажавања мера, и да је то све што може да каже.

Свима је јасно, каже, да постоји огромна животна потреба да почне да се ради, али да струцни део тима преузима на себе да зауставља живот, али ради чувања стварног живота.

Када су у питању упоредни подаци са другим земљама, истиче да није поуздано и релеватно поредити само податке о броју заражених, већ само морталитет и истиче да ће доћи време када ће све бити јасно, а Србија се, истиче, неће стидети својих резултата.

комплетан текст