Лончар: Наши сервисери преузели сервисирање кинеских респира

БЕОГРАД, 11. априла (Тањуг) – Министар здравља Златибор Лончар објаснио је да је у Сбрији решен проблем сервисера за респираторе који су стигли из Кине тако што су постојећи сервиси узели сервисирање на себе у комуникацији и сарадњи са произвођачем.

Лончар је, на конференцији за штампу, упитан ко сервисира сада и ко ће убудуцухе да сервисира респираторе из Кине, те да ли постоји у Србији овлашћени сервисер, нагласио да је нађено решење у ситуацији када због стања на тржишту нисмо могли да бирамо респираторе.

« За све респираторе, а имали смо већ кинеске, сервис који је на њима радио преузео је на себе да све што долази из Кине, након ступања у контакт са произвођачем, сервисира. Прилагодили су своје сервисе да могу да рада атесте и све остало и тако смо решили проблем », казао је он.

Лончар је рекао да ће, како буде време пролазло и ситуација улазила у мирнији ток, то бити решено на друге начине, то јест гледаће се да дођу заступници произвођача.

« У овом моменту други сервиси су преузели сервисирање, јер не би могли да их користимо да такво решење нисмо нашли », додао је министар.

Казао је да за остале респираторе, који су долазили у мањем броју из Немачке и других земаља, веећ постоје овлашћени сервиси који деценијама поправљају своје уређаје.

Захвалио се посебно сервисерима рекавши да 24 сата излазе на терен и решавају проблем ако постоји, знајући да се ради о људским зивотима и да нема времена.

„Надам се да ће разумети ситуацију и и даље као и до сада, да морамо да реагујемо у секунди », закључио је он.

комплетан текст