Милошевић: Здравствени систем се добро држи

БЕОГРАД, 17. априла (Тањуг) – Здравствени систем у Србији се добро држи, оценила је данас заменик директора Инфективне клинике КЦС Ивана Милошевић наводећи да здравствени радници имају сву заштитну опрему и да се и она као лекар најсигурније осећа у заштитном оделу.

Одговарајући на питање медија шта Србија може да учини како би смањила број заражених здравствених радника, Милошевић наводи да здравствени радници имају довољно заштитне опреме, додајући да су се, упркос томе, поједини инфицирали на послу.

“Једноставно, ушли су пацијенти у здравствени систем за које се није знало да имају болест, јер нису имали никакве клиничке манифестације болести”, рекла је Милошевић.

Одговарајући на питање медија зашто је Србија прва у региону по броју заражених здравствених радника и ко је због тога одговоран, Милошевић наводи да је наша земља, гледајући апсолутне бројке, у односу на земље у региону најмногољуднија.

“Ја не мислим да смо заузели неко неславно прво место, свако је одговоран за себе, не мислим да ико треба да буде одговоран за мене када ја сама знам како да се штитим. Користи се адекватна заштитна опрема, коју ми заиста имамо”, рекла је Милошевић.

комплетан текст