Стевановић: Нема релаксирања мера у наредне две седмице

БЕОГРАД, 22. априла (Тањуг) – Директор Инфективне клинике КЦС Драган Стевановић упозорава да још нема места за опуштање и да велико релаксирање мера не треба очекивати још две недеље.

Стевановиц је истакао да су тренутне бројке резултат озбиљности и поштовања мера грађана, и додао да ће релаксирање мера зависити не само од пада броја оболелих на дневном нивоу, већ и од укупног броја заражених, колико је тешких случајева на респираторима, колико у привременим болницама…

Кад је реч о дужини полицијског часа за предстојећи викенд, она ће, како је најавио минситар Златибор Лончар, бити донесена сутра.

Одговарајући на питање новинара када ће грађани бити информисани колико ће полицијски час трајати овог викенда, Лончар каже да одлука о томе још није донета, јер се анализе и процене тренутно раде, као и да одлуке о свим мерама зависе од више фактора.

“Не желимо нигде да погрешимо, ни да пожуримо ни да закаснимо. Чекамо анализе тестова, броја тешких случајева, броја пацијената на интензивној нези, у привременим болницима, они који су отишли кући… Много фактора утиче на доношење одлуке”, рекао је Лончар.

комплетан текст