Тиодоровић: Нема опасности у куповини уз мере опреза

НИШ, 16. априла (Тањуг) – Епидемиолог Бранислав Тодоровић рекао је да појачане гужве пред продавницама не би требало да представљају опасност ако се сви придржавају потребних мера, и позвао грађане, пред празнични викенд, током којег ће бити продужен полицијски час, да се понасају одговорно.

Тиодоровић је рекао да се, према његовом увиду, набавка одвија у контролисаним условима.

“Нормално је да се људи снабдевају, јер се од петка у 17.00 очекује полицијски час, али утисак је да према информацијама које имам и лицног увида, огроман број гардајана се понаса одговорно и у складу са препорукама и дисциполиновано”, рекао је Тиодоровић на конференцији за новинаре у Нишу.

Он је указао да се и у набавци хране мора држати и одстојање и носити заштитна опрема и додаје да се грађани углавном тога придрзавају.

Каже да се и он сам снабдева када и старије особе, петком од 4.00 до 7.00 ујутру, и да су пензионери најдисциплинованији део грађана, сви носе опрему и поштују одстојање од два метра.

“Дрзимо се тога сада сви и онда неце бити опасности и повећане опасности која би ову контролисану ситуацију довела до озбиљнијег нарусавања”, истакао је Тиодорвић.

Када је у питању омогућавања изласка за старије од идуће недеље Тиодорвић је рекао да се то планира како би старији који су дуго били изиловани могли да прошетају такође ну контролисаним условима око своје куће и да се не окупљају.

Позвао је пензионере и старије да и даље буду пример дисциплине као и до сада.

комплетан текст