“Imala sam veliku želju da budem NEKO DRUGI”: Napustila je školu da bi pomagala BOLESNOJ MAJCI, a evo šta se krije iza braka sa Tom Kruzom

Životne priče

Život Nikol Kidman je pun uzbuđenja, a postoji dosta stvari o njoj koje su malo poznate javnosti.

Izvor: Glossy  |  

Foto: Featureflash Photo Agency/Shuttrstock

Foto: Featureflash Photo Agency/Shuttrstock

.

Iako je poznata kao “najbolji proizvod iz Australije”, Nikol Kidman je rođena u glavnom gradu Havaja.

U tom periodu njen otac Enotni, inače biolog i klinički psiholog, radio u Honoluluu, na jednom projektu. Sa godinu dana se seli u Vašington, a sa četiri dolazi u Sidnej, rodni grad njenih roditelja.

Njena porodica je uvek bila dobrostojeća, a Nikol ima i mlađu sestru Antoniu, koja je poznata TV novinarka.

“Roditelji su želeli obrazovane ćerke, svesne okoline i života, sa sopstvenim mišljenjem. Želeli su od nas da stvore osobe koje se neće bojati da zauzmu svoj stav i kažu ga naglas. Mada me je to nekoliko puta u životu dovelo u probleme, danas sam im zahvalna na takvom vaspitanju”, rekla je Nikol jednom prilikom.

.

U tom periodu otac je tražio od ćerki da svakog dana rade sklekove i čučnjeve kako bi bile u dobroj formi, dok im je mama branila da se igraju sa Barbikama.

“Majka nije htela da se igram sa barbikama jer je smatrala da ona predstavlja seksističku mušku fantaziju. Nije mi kupila lutku, pa sam je ukrala iz prodavnice”, otkrila je Nikol.

U detinjstvu nije smela da ide na plažu i da se kupa zbog svoje izrazito bele puti.

“Nisam mogla da idem na kupanje jer mi je koža jako bleda i sa mnogo pegica pa bih na suncu izgorela za nekoliko minuta. Sećam se da sam kao devojčica sedela u sobi i slušala decu iz susedstva kako umiru od smeha igrajući se na bazenu. Osećala sam se isključeno i imala sam veliku želju da budem neko drugi”, priča Nikol

U školi su je zbog visine zvali roda što joj se nije dopadalo, pa je spas tražila u plesu i glumi.

Prvu rolu je odigrala sa svega šest godina u jednoj predstavi, ali je tek sa 12 godina počela ozbiljnije da se bavi tim pozivom.

.

Kako je navela jednom prilikom, odlučila se za glumu zbog silnih ljubavnih romana koje je kao mala dosta čitala.

Kao tinejdžerka, sa 14 godina, je bila prava buntovnica, te je išla u disko klubove. Tamo se sprijateljila sa transvestitima pod čijim uticajem je obojila kosu u dugine boje, nosila čipku i crne čizme na visokim potpeticama.

Tada se prvi put poljubila i to na pozorišnim daskama glumeći u komadu Prolećno buđenje. Kada je imala 17 godina njena majka je obolela od raka dojke, te je napustila školu kako bi joj pomagala.

Interesantno je da školu nije završila ni danas, a nedugo nakon tog teškog perioda započinje filmsku karijeru.

.

Tada je igrala u dva TV filma kao i u tinejdžerskom ostvarenju BMX banditi, a snimila je i ostvarenje Božićno drvo koji se i danas prikazuje tokom božićnih praznika.

Iste godine na jednom kastingu upoznala je i svoju koleginicu Naomi Vots, koja joj je od tada jako dobra prijateljica.

“Javile smo se na konkurs za jedan posao. Trebalo je da sedimo na bazenu i čekamo satima. Nijedna nije dobila posao, ali postale smo najbolje drugarice”, seća se Nikol.

Takođe, manje je poznato da je Nikol imala i svoj bend Divajn Mednes, u kojem je pevala.

“Izvodili smo pesme iz sedamdesetih. Ja sam obožavala Kejt Buš, Blondi i Čaku Kan. Svirali smo po zabavama i nikad nismo bili plaćeni”, seća se glumica.

Prvog dečka je imala sa 18 godina, a to je bio glumac Tom Burlinsort, koga je upoznala na snimanju jednog filma. Posle je bila sa kolegom Markusom Grahamom.

Velika odskočna daska joj je bila serija Vijetnam 1986, zbog koje je pozvana na kasting za Dead Calm, film sa Semom Nilom i Bilijem Zenom.

Uspeh ovog ostvarenja u Australiji i Sjedinjenim Američkim Državama približio ju je Holivudu.

U tom trenutku je i Tom Kruz video taj film i odmah se zainteresovao za Nikol i poželeo da je upozna.

Foto: Bart Sherkow/Shutterstock

Foto: Bart Sherkow/Shutterstock

.

“Pomislila sam: Bože, Tom Kruz želi da me upozna. On je snimio Top Gan i Koktel, uz koje sam odrasla”, seća se Nikol koja je rekla se u Kruza zaljubila čim ga je videla.

“Oborio me sa nogu, bila sam ludo i strastveno zaljubljena u njega. U tom trenutku samo sam razmišljala o tome kako želim da imam dete s njim, čak nismo morali da budemo ni venčani, s obzirom na to da je on bio oženjen sa Mimi Rodžers”, priča Nikol.

No, Tom se ubrzo razveo i njihova bajkovita ljubavna priča je počela, a svi znaju kako se završila. Posle više godina u ljubavi razveli su se 2001. godine, a bilo je dosta spekulacija o njihovom braku.

Pričalo se da ga je Nikol prevarila, te da je Kruz homoseksualac, kao i da će joj za 10 godina braka isplatiti 65 miliona dolara.

Nikol je od 2006. godine u srećnom braku sa muzičarem Kitom Urbanom.

Read More