ĐOKOVIĆ PRVO PORAŽEN, A ONDA PRED SVIMA PROGOVORIO O AMFILOHIJU: Njegove riječi odijeknule Srbijom


Srbijanski teniser Novak Đoković istakao je poslije poraza od Lorenca Sonega u četvrtfinalnom meču turnira u Beču da je dan bio jako čudan i da nije bio motivisan kao inače.

Novinar je na početku konferencije za medije konstatovao da je ovo veoma tužan dan za pravoslavlje, mislivši na smrt Mitropolita Amfilohija.

„Da, jeste ovo jako tužan dan. Poštovani Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je služio kao neka vrsta zvezde vodilje za srpski pravoslavni narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vreme blizu njega i osetim predivnu energiju koju je on posedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina“, istakao je Đoković i dodao:

„Mislim da mu toliko dugujemo da barem treba da se sećamo njega i da sa osmehom budemo zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u poslednje vreme, koje je bilo jako turbulentno vreme u Crnoj Gori; naravno iz političkih razloga. Dosta velikih stvari se odlučivalo, pogotovo kada je crkva u pitanju. On je bio odvažan i hrabar i pokazao je narodu pravi primer kako treba da se čuva kulturno nasleđe i naša duhovna baština. Na tome mu veliko hvala“.

Upitan koliko je ta tužna vijest utjecala na njegovo izdanje, budući da je djelovao kao da mu se nije igralo, 34-godišnjak je rekao:

„I nije mi se igralo, da budem iskren. Nije toliko uticala tužna vest; jeste uticala, ali nije u tolikoj meri da zbog toga baš i ne mogu da igram. Ali, generalno mi se jednostavno nije igralo. Odradio sam ono što sam hteo da odradim i zbog čega sam došao. Jako čudan dan. Tako je kako je. Nastavljam dalje, okrećem novu stranicu. Sada ću malo biti sa porodicom, vraćam se u Srbiju i radujem se tome. Onda ću se dobro spremiti za London i pokušaću tamo da završim snažno i na najbolji mogući način“.

(Visited 47 times, 1 visits today)