Dosadio vam je “šlauf” na stomaku?! Ovaj SIRUP ga skida bez ikakve dijete i vježbanja!

Studije pokazuju kako je za vitkost najdjelotvornije uzimanje visokohranjivih namirnica iz kojih ćemo dobiti maksimalan broj hranjivih tvari.

Image result for Studija za studijom pokazuje kako je za postizanje vitkosti i zdravlja najdjelotvornije konzumiranje visokohranjivih namirnica iz kojih ćemo dobiti maksimalan broj hranjivih tvari neopterećenih praznim kalorijama

Neovisno okoliko želite smršati, uživanje u zdravim namirnicama djelotvorno je. Osim što ćete uživati u ukusnim namirnicama, uživat ćete i u zdravlju i energiji.

Related image

Debljina je prvenstveno zdravstveni problem. Zbog težine nastaju brojne komplikacije koje smanjuju radnu sposobnost i životni vijek.

Image result for Zbog povećane tjelesne težine nastaju brojne kliničke komplikacije koje smanjuju kvalitetu života, radnu sposobnost i životni vijek.

Postojeći lijekovi su nedovoljno djelotvorni pa nije moguće postići značajne rezultate. Pod promjenom navika podrazumijeva se promjena prehrambenih navika.

Image result for Pod promjenom životnih navika podrazumijeva se prije svega promjena prehrambenih navika i pojačana, svakodnevna tjelesna aktivnost, te elementarna informiranost o zdravom načinu prehrane.

Kako biste izgubili kilograme, metabolizmu morate pružiti potrebne tvari. Jedete li visoko hranjive namirnice, ostat ćete u željenim  granicama.

Postoje primjeri koji govore u prilog  da je unos tvari iz bogatih namirnica najbolji način mršavljenja. Jedući zdrave namirnice nećete imati osjećaj da ste na dijeti.

Image result for Jedući zdrave namirnice nećete imati osjećaj da ste na dijeti i da se lišavate bilo čega kako biste skinuli višak kilograma.

Naviknete li se hraniti sa zdravim, vremenom nećete žudjeti za namirnicama koje su siromašne hranjivim tvarima.

Mršavite, ali se ne možete riješiti naslaga na stomaku? Pokušajte s ovim sirupom. Riječ je o mješavini hrena, đumbira i limuna.

djumbir

Glavni sastojak je hren koji je bogat željezom, vitaminima C, B1, B2 i B6, a svi ti sastojci ubrzavaju metabolizam, i potiču razvoj dobrih bakterija.

Za sirup su  potrebni:

  • 125 grama hrena

Image result for 125 grama svježeg hrena

  • 4 limuna
  • 3 žlice meda
  • 2 žličice cimeta
  • 2 cm korijena đumbira

Hren i đumbir izmiksajte, a potom  dodajte sok četiri limuna te izmiješajte. Dodajte med i cimet te miješati dok se sastojci ne sjedine.

Image result for Dodajte med i cimet

Sirup stavite u teglu u frižider te jedite po dva puta dnevno jednu kašiku. Jedite prije obroka. Nakon tri sedmice napravite pauzu od par dana.

Image result for Sirup spremite u staklenu teglu

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja