Evo što vam čini RED BULL piće!

Otkrili smo vam šta se dešava kada popijete Coca colu, ali sada vam otkrivamo šta se dešava u vašem tijelu kada popijete Red Bull!

Nakon ispijanja jedne limenke Red Bulla nakon 10 min podigne vam se krvni tlak te se ubrzava puls, zatim će uslijediti i glavobolja nekih 12 – 24 sata poslije, nervozni ste i imate zatvor.

Da se Red Bul izbaci iz vašeg organizma da se potpuno očistite od efekata istog,treba proći čak 12 dana.

 

Stručnjaci upozoravaju kako je sastav tog energetskog pića zapravo zastrašujuć!

Ima visoku razinu sećera, pored toga , ph vrijednost ista je kao kod octa to je  savršena formula za uništavanje zubne cakline.

– Toliko je visoka razina šećera da je to zastrašujuće. Osim toga, ph vrijednost ista je kao kod octa. U kombinaciji s toliko šećera, savršena formula za uništavanje zubne cakline. Velika količina kofeina neće vam donijeti ništa dobro, dapače – rekao je doktor Stuart Farrimond za Daily Mail.

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja