Ljuta paprika protiv raka prostate i leukemije…

Kapsaicina, jedinjenje koje je jedan od glavnih sastojaka ljutih paprika, moglo bi uništiti ćelije raka. Konzumiranje sirovih paprika moglo bi da djeluje preventivno protiv simptoma karcinoma.

Kapsaicin, sastojak ljutih papričica koji je odgovoran za užareni osjećaj  u ustimakoji imamo kada ih jedemo, može da uništi ćelije raka, tvrde naučnici sa njemačkog Univerziteta Rur. Njihova nskorija istraživanja je otkrila su da kapsicin može da bude pokretač samouništenja ćelija raka.

Naučnici vjeruju da bi to saznanje moglo da im bude veliko otlriće u razvoju lijeka protiv raka u budućnosti. Kapsaicin je sposoban da podstakne ubijanje ćelija raka, te da to pritom ne ugrozi ostale ‘normalne’ ćelije, kaže doktorka Lea Veber.

Jedno ranije istraživanje otkrilo je da oni koje redovno jedu ljute paprike imaju 13 % manje šansi za ranije umiranje.  Kapsaicin, ima anti-mikrobne i protiv-upalne sposobnosti, koje se dovode u vezu sa prevencijom bolesti.

Konzumacije ljutih paprika može da bude neprijatna onima koji nisu navikli na ljuto, ali se s vremenom razvija tolerancija na ljutinu. Što smo stariji, naše čulo okusa prirodno stari pa će i ljutina da postane podnošljivija.

Image result for ljuta paprika

Svi smo svjedoci da kada stopa oboljelih od raka neprestano raste, stoga se sve više javlja potreba za alternativnim metodama lečenja.  Dr Marti Pejgel sa univerziteta za istraživanje raka u Arizoni, testirao je kako efekt ima soda bikarbona i limun na pacijente koji boluju od raka dojke.

Ovo istraživanje koštalo je čak dobio 2 miliona dolara. Svaki tretman protiv raka različito deluje na različite pacijente i različite vrste raka. Tradicionalni načini liječenja nekome mogu pomoći dok drugome nemaju veliu važnost!

Studije koje su vršene došle su do nevjerovatnih rezultata, preliminarni rezultati pokazuju moćno delovanje na metastazirane tumore. Ovi rezultati su ohrabrili mnoge doktore u istraživanjima je pokazano da da soda bikarbona povećava pH tumora i inhibira spontanu metastazu sa rakom dojke.

Limun je namjernica za koju je pokazano da je ima antikarcinogena svojstva pošto sadrži limonoide, fitohemikalije koje se nalaze u brojnim citrusima.Istraživanja su pokazala da je kombinacija sode i limuna moćan lijek koji mogu da pomognu pri lečenju različitih oblika raka. Pored toga limun je efektivan i pri detoksikaciji organizma, te je bogat je vitaminom C i pomaže organizmu da neutrališe slobodne radikale koji oštećuju ćelije.Osim toga limun takođe pomaže pri stimulaciji protoka limfe što je nevjerovatno važno za uklanjanje karcinogena iz organizma.

Image result for limun

Kombinacija sode bikarbone i svježeg limunovog soka

Ovo predstavlja moćni eliksir za sprječavanje i liječenje mnogih,bolesti pa čak i onog najgoreg oboljenja zvanog rak!

Ove dvije namjernice imaju veliku primjenu, jako su dobra za lice, za zube i za sam organizam.

Kada se ove namjernice konzumiraju stvara jaku baznu odnosno alkalnu sredinu, što je jako dobro za vaše zdravlje, pored toga limunov sok je izuzetno bogat vitaminom C koji je jako bitan za naš imunitet!

Ova moćna kombinacija koristi ne samo kao lijek, već i kao preventiva protiv stvaranja, podiže imunitet te i kao terapija za sprječavanje nastanka i za ubrzavanje procesa liječenja najrazličitijih vrsta oboljenja.

Naučno je dokazano da je ovaj napitak pravi spasitelj života,i ako je teško za vjerovati da nešto tako jeftino i dostupno može biti toliko efikasno.Mi zapravo govorimo o limunu i sodi bikarboni, i zaista su korisnijji od hemoterapije.

Istraživanja su dokazala da 10 000 puta bolji od hemoterapije.

To niste znali jer farmaceutskoj industriji bile bi izgubljene jer bi uzgubile milijerde dolara.

Studije su pokazale da limun voće za borbu protiv kacera jer ubija tumore i ciste, kada konzumirate limun pni se ne mogu hraniti u alkalnom okruženju,što dovodi do prijeciti njihov rast i eliminacije!

Image result for limun i soda

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja