Mnoge je spasila od ćelavosti: Nanosite ovu smjesu na tjeme i kosa će ponovo rasti!

Sa gubitkom kose, se jako teško možemo pomiriti. Ako počnete gubiti kosu,ože dovesti do pada samopouzdanja.

 

Ovaj recept se može primijeniti na muškarce i žene, sastavite 3 sastojka i rezultati će biti nevjerovatni.

 

Sastojci:

-Med

-Maslinovo ulje

-Cimet

Priprema:

Prvo grijati maslinovo ulje, te dodajte kaškicu meda i jednu kašiku cimeta, dobro pomješajte i stavite na korijen kose, ostavite 15 minuta. Ovu mješavinu stavljajte nekoliko dana, a korijen kose će se ojačati i kosa će prestati da opada.

Poslije nekoliko danaljudi su izjavili da su primjetili rezultate.

Rezultat slika za ćelavost

Maska za kosu s lukom je prije svega moćna prehrana vlasišta mineralima kao i  vitaminima koji se u velikoj količini nalazeu ovoj namjernici. Ova maska oslobodit se peruti, usporiti pojavu sijedih vlasi, ubrzati rast kose i spriječiti opadanje. Maska za kosu s lukom je odlična alternativa kupovnim kozmetičkim preparatima, te je dobra za sve tipove kose.

Uzmite nekoliko lukovica od 5 do 8 komada bi trebalo biti dovoljno. Ogulite luk i stavite u blender. Luk treba izgledati kao pire, a zatim stavite na pamučnu krpu ili gazu. Istisnite sok luka u zdjelu. Dobiti ćete  3 ili 4 kašike soka od luka. Sada stavite navedena ulja. Dodajte oko 10 kapi ulja soku od luka i pomiješjte ih dobro. Mješavina će izgledati kao bjelkasta tekućina.

Koristite komad vate da mješavinu nanesete na kožu. Neka cijelo vlasište bude prekriveno smjesom. Tada možete koristiti vrhove prstiju i nježno i temeljito umasirajte u korijen . Ovo pomaže u apsorpciji i stimulaciji. Ostavite da odstoji najmanje 2 sata. Koristite limun da bi isprali. Za to je potrebno dodati sok od pola limuna u šoljicu vode. To će pomoći ukloniti jak miris luka i učiniti vlasište svježim.

Rezultat slika za maska od luka

Mnogi od nas imaju problema sa vidom ili rastom kose, ovaj prirodni recept će vam pomoći.

U koliko želite da budte zdravi morate se hraniti zdravo, evo prirodnig lijeka koji je nevjerovatno zdrav!

Potrebni sastojci:

  • 4 limuna
  • 200 g ulja lanenog sjemena
  • 3 čehna bijelog luka
  • 1 kg meda

Priprema je vrlo jednostavna sve štp treba uraditi jeste da očistite češnjak, stavite u blender sa ostalim sastojcima. Nakon toga sve zajedno staviti u frižider, te konzumirate 3 puta dnevno, najbolje pola sata prije obroka.

Konzumiranjem ovog lijekaosjetit će te se mnogo bolje, jer su ovi sastojci bogati vitaminima, mineralima.Pored toga ovi sastoci ubijaju čelije raka!

Vaša koža, kosa će biti zdravija. Ojačat ćete vid.

Aloa vera, limun i maslinovo ulje

Opadanje kose čest je problem koji se javlja i kod muškarca i žena.Mnogi kupuju skupe kozmetičke proizvode, dok se drugi okreću prirodnim sastojcima.

Ako i vi patite od ovog problema, donosimo jedan čudnovati lijek,koji će vam zasigurno pomoći.

Sve što vam treba za ovaj lijek su aloe vera, limun i kokosovo ulje.Biljka aloja vera je pogodna za liječenje vlasišta i vraćanje pH ravnoteže u normalu.

  • aloe vera gel
  • dvije kašike kokosova ulja
  • ½ kašikice soka od limuna,

Rezultat slika za ćelavost

Način pripreme: Pomiješaj sastojke i smjesu nanesite na kožu tj. tjeme i krajeve kose, sačekajte 20 minuta, te isperite. Ovu smjesu koristite tri puta sedmično.