Naučnik tvrdi da je razvio bezopasan tretman koji ubija tumore za samo dva sataProfesor biologije tvrdi da je razvio novu tehniku uz pomoć koje je moguće ubiti tumore za svega dva sata i koja je potpuno bezopasna za pacijente.

Ova neverovatna tehnika nije invazivna i uključuje samo jednu injekciju i snop svetla, a od posebne koristi biće pacijentima koji imaju neizlečive ili tumore teške za operisanje.

otkrice

Profesor biologije Metju Gdovin sa Univerziteta u San Antoniju testirao je svoj patentiran metod protiv trostruko negativnog raka dojke, najagresivnijeg tipa raka koji je ujedno i najteže izlečiti.

U eksperimentima na miševima uspeo je da zaustavi rast tumora i duplira njihove šanse za preživljavanje nakon samo jednog tretmana u laboratoriji.

Novi tretman uključuje ubrizgavanje hemikalije nitrobenzaldehida u tumor i njegovo razlaganje u tkivu.

Profesor Gdovin potom usmerava snop ultraljubičastog svetla ka kancerogenim ćelijama što dovodi do toga da one postaju veoma kisele i počine samoubistvo.

On tvrdi da je dva sata nakon tretmana skoro 95 odsto „gađanih“ ćelija raka bilo mrtvo.

„Iako postoje brojni tipovi raka, svi oni su podložni ovom asistiranom samoubistvu. Svi oblici raka pokušavaju da učine da spoljna sredina oko ćelija bude kisela kako bi privukle pažnju krvnih sudova koji pokušavaju da se reše te kiselosti. Umesto toga, rak se vezuje za njih kako bi tumor postao još veći“, objašnjava Gdovin.

Hemoterapija targetira sve ćelije u telu i to dovodi do mučnina i gubljenja kose kod pacijenata. Metod profesora Gdovina je znatno precizniji i utiče samo na tumor.

U poslednje dve godine on je svoju „fotodinamičnu“ terapiju razvio do tačke kada ona nije invazivna i sada je testira na oblicima raka koji su otporni na lekove kako bi ona bila što je jača moguća.

izvor: 24sata