Pripremite ovaj jednostavni napitak i riješite se kamena iz bubrega, brzo!

Kamen u bubregu je vrlo učestala bolest,postoje načini na koje se možete osloboditi ovog neugodnog problema.

Kako prepoznati da imatew kamenac u bubregu, iznenadni bolovi u donjem dijelu leđa, visoke temperature i otežanog bolnog mokrenja.

Pripremite ovaj napitak i riješite se kamena iz bubrega:

Uzmite nekoliko suhih smokava usitnite ih zatim ih potopite u čašu svježe napravljene limunade i ostavite da odstoje preko noći. Ujutro u  smokve prelite proključalom vodom (1dl) i tako pripremljen napitak popijte natašte.

Nakon 7 dana vaš urin bi trebao postati tamne boje, te će biti znak da je kamen počeo topiti, urin je tamne boje jer sadrži tragove mulja.

Također, ukoliko patite od ove bolesti, izbjegavajte šećer a više konzumirajte namirnice bogate magnezijem, poput banana, tofu sira, soje i riže.

Muškarac iz Kalifornije u SAD-u star 64 godine došao je hitno u bolnicu zbog problema s mokraćnim mjehurom. Imao problema s mokrenjem, jedva je urinirao, a bol je bila nepodnošljiva u ljevoj strani tijela.

Kada je pacijent pogledan na CT snimku, doktori su bili šokirani ugledali su ogroman kamenac veličine nojevog jajeta – težio je 770 grama, a proporcije su mu bile 12×9,5×7,5 centimetara.

Doktori nisu mogu da vjeruju šta vide vlastitim očima, ali to nije bilo sve. Na snimci su otkrili još jedan kamenac, u lijevom mokraćovodu, koji je bio manji.

Radilo se o čovijeku koji je prije 10 godina bolovao od raka, mokraćnog mjehura, doktori su morali ukloniti mjehur i od dijela njegovih crijeva formirati novi, a upravo to povećava rizik od nastanka kamenaca.

Nakon operacije hirurzi su mu izvadili ogroman kamenac, a onaj manji, uklonili su nakon laserskog razbijanja na manje dijelove.

Čovjek se uspješno oporavio od operacije, a lječnici su ga savjetovali da češće dolazi na preglede.

Prema Guinnessovoj knjizi najveći kamenac koji je ikad izvađen iz čovjeka težio je 1,9 kg, a dimenzije su mu bile 17,9×12,7×9,5.

Kamen u bubregu je vrlo česta pojava,ona može nastati od skupljanja minerala i sitnih kristala u mokraći,  te dolazi do razvijanja, kamena.

Image result for kamen u bubreguJedan od glavnih uzroka za nastanak kamena u bubregu je nedovoljno unošenje vode ili druge tečnosti,samim tim  izbacujete manje od litar urina dnevno.Bol je glavni simptom koji ukazuje na kamen u bubregu. Bol se javlja kada se kamen unutar tijela pomjera, ali ukoliko ne osjećate bol,ali i dalje često idete u toalet to može biti prvi znak.U koliko često mokrite

što znači da izbacujete manje od litar urina dnevno. Bol je glavni simptom koji ukazuje na kamen u bubregu, ali možete i prije njega otkriti ovo stanje. Ali po malo, urin ima jači miris ili primetite krv u mokraći, to može biti znak da će doći do napada bubrega. Moćnina, povraćanje,groznica su takođe simptomi, pa ako primetite nešto od navedenog, što prije se javite ljekaru.

Uklonite kamen u bubregu!

U narodnoj medicini u koliko imate problema sa bubrezima koristi se proso.

Proso je jedna od najpoznatijih žitarica koje imaju jako puno ljekovitih svojstva, mi vam donosimo recept ruske narodne medecine za lečenje bubrega koji ce pomoći u čisćenju bubrega, izlučivanju sluzi, pjeska i sitnog kamenja.

1 čašu (200 gr ) prosa isperite u toploj vodi, navečer. zatim naspite proso u veću teglu (od 3 litre) i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuvanom vodom dobro  promučkajte i ostavite da djeluje preko noći.

Zatim mučkajte i ujutro te primjeti ćete belu mutnu tečnost u tegli!Konzumirate ovaj lijek u danu, u kolikčini koju sami odredite!Ovaj proces ponavljati svaku noć i dan te konzumirati 10 do 15 dana.

Peršun i voda

Mi vam donosimo prirodni recept koji vam može pomoći da podržite normalnu funkciju bubrega:

Sastojci:

  • Peršun
  • Voda

Image result for peršun i voda

Način pripreme:

Nasjeckajte lišće na velike komade, te ostaviti da stoji u posudi, nakon tog u posudu sipajte malo vode preko lišća, tako da su pokriveni i kuhati deset minuta.

Ostaviti da se ohladi i procijediti i smjesu držite  u frižideru.

Kako to korisiti:

Konzumirajte  jednu šolju dnevno, u narednih nekoliko dana i primijetit ćete da se boja urina promijenila jer se iz vašeg organizma čiste toksini!

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja