Prokuhajte ova 2 sastojka zajedno – Pije se 7 dana a gubite čak 5 KG!

Priprema napitka:

Dodajte kašiku cimeta u prahu i zalite sa 250 ml prokuhane vode.Ostavite da se piće ohladi, i dodati 2 kašikice meda.

Konzumirajte ovaj napitak svaki dan, a rezulttai su vidljivi brzo.

Rezultat slika za cimet voda med

Hrana i dijete koje promovišu poznati konstantno su nam pred očima i nude nam „brzo rješenje“. A tu su i tekstovi o „super hrani“ koji su u stalnom konfliktu i samo nas još više zbunjuju.

Registrovani nutricionista Rob Hobson opisuje par najčešćih grešaka u modernoj ishrani koje svi pravimo.

Preskakanje obroka

Neki ljudi preskaču obroke jer se trude da izgube kilograme, dok se drugi trude da stignu rokove na poslu i zbog toga ne stignu da jedu.

Preskakanje doručka ili ručka može uticati na koncentraciju i smanjiti nivo šećera u krvi. A sve ovo može da vas navede da grickate nezdravu hranu ili ispijate prekomjerne kafe i energetska pića.

Ako se malo svjesnije odnosite prema jelu i koristite vrijeme za redovne obroke, održaćete kilažu i nivo energije tokom dana. Što znači da bi trebalo da odvojite vrijeme za hranu – prije posla navijte alarm malo ranije i doručkujte ili organizujte svoje vrijeme za hranu tako da ona bude prioritet.

Sjedite i hranu žvaćite polako, tako da escajg odlažete kada su vam usta puna. Istraživanja su pokazala da se ovako podiže nivo energije, gubitak težine i da ovakav način jela pomaže kod digestivnih problema vezanih za brze obroke.

Rezultat slika za kilogrami se vraćaju

Strah od unosa ugljenih hidrata

Neprerađeni ugljeni hidrati kao što su smeđa riža, ovas i hljeb od cijelog zrna žitarica su odličan izvor hranljivih sastojaka kao što su vlakna, magnezijum, željezo i vitamini B.

Prerađeni ugljeni hidrati koji se nalaze u bijelom brašnu i šećer su manje zdravi i mogu uticati na nivo šećera u krvi. Ovo ima negativan uticaj na zdravlje i podstiče grickanje i dobitak kilograma.

Smanjenje unosa ugljenih hidrata je korisna strategija koja pomaže u mršavljenju, ali istraživanja su pokazala da se, za malo duže vreme, skoro isti rezultati mogu postići držanjem tradicionalne dijete.

Umjesto da izbacite ugljene hidrate iz dijete, bolje je da izaberete neprerađene vrste i smanjite količinu šećera i drugih prerađenih žitarica u ishrani.

Prejedanje zdravom hranom

Grčki jogurt, orasi, i ulja poput ekstra djevičanskog maslinovog i kokosovoog ulja jesu zdrave namirnice, ali njihov pretjeran unos uzrokuje gojaznost. Neprerađena hrana u prirodnom obliku je uvek najbolji izbor, ali morate biti oprezni kada su u pitanju veličine porcija. Posebno grickalicama treba pristupati sa pažnjom. Često se za njih kaže da su zdrave i bez glutena, ili organske, ali one su često pune šećera ili soli.

Rezultat slika za kilogrami se vraćaju

Pretjerivanje sa “ zdravim“ pićima

Industrija pića je ogromna i a tržište je preplavljeno proizvodima za koje se tvrdi da promovišu različite aspekte zdravlja.

Sokovi su još uvek popularni, ali često puni šećera. Sportska pića su popularna tokom i nakon treninga, ali ispijanjem njih ćete povratiti sve kalorije koje ste tokom treninga sagorjeli. Ona su takođe puna šećera – najčešće glukoze, koja može biti korisna da održi energiju tokom sportskih dešavanja, ali ne i tokom treninga u teretani.

Na toplu vodu sa limunom se gleda kao na zdravu alternativu, ali zbog visokog nivoa kiselina ona može imati loš uticaj na zube.