Slavni muzičar tvrdi: Ovaj napitak mi je spasao život! (RECEPT)Trezan sam već osam godina, ali kada sam bio luda disfunkcionalna osoba svakog jutra sam pravio taj isti smuti.

Mislim da me je on držao u životu, rekao je čuveni Mobi o ovom hranljivom napitku.

Ričard Melvil Hol, poznatiji pod umetničkim imenom Mobi, je američki didžej, pevač, kompozitor, muzičar i fotograf. Mobi svira klavijature, gitaru, bas gitaru i bubnjeve. Ovaj svestrani muzičar je decenijama na strogoj veganskoj dijeti, a upravo je objavio svoju autobiografiju, “Porcelan”.

Dugogodišnji je aktivista za prava životinja, a vegan je postao pre 28 godina. Tvrdi da svaki dan počinje sa zelenim smutijem.

“Ubacim peršun, malo brokolija, bananu, bobičasto voće, brusnice, lanene semenke, čia semenke i [omega-3] ulje u blender”, kaže Mobi i dodaje:

“Trezan sam već osam godina, ali kada sam bio luda disfunkcionalna osoba svakog jutra sam pravio taj isti smuti. Mislim da me je on držao u životu. Ovaj smuti je hranljiv, a u kombinaciji s raznim zeljem, antioksidansima, zdravim omega-3 masnim kiselinama i vlakanama je mega zdrava bomba.”

Imajte na umu da su zeleni kašasti sokovi veoma hranljivi, sadrže sve potrebne nutrijente za naš organizam jer se namirnice ne obrađuju termički, a priprema je jednostavna i brza.

Osim toga, zeleni kašasti sokovi doprinose alkalizovanju i detoksikaciji organizma zbog sadržaja hlorofila koji smanjuje kiselost organizma, čini krv baznom i doprinosi uklanjanju teških metala iz organizma jer za sebe veže teške metale.

Pri tom, njima unosimo veću količinu voća i povrća nego kada ih jedemo zasebno.

izvor: kurir stil