Svaka žena bi trebala znati za ovaj prirodni lijek: Lako se koristi, a infekcije nestaju za par dana!

2792

Bijeli luk je jedna od najmoćnijih biljaka na svijetu koja je u upotrebi već hiljadama godina.

Bijeli luk je redovan gost u našim jelovnicima,. U narodu je poznat kao prirodni antibiotik.

Češnjak je izvrstan prirodni lijek koji pomaže u liječenju gljivičnih infekcija.

Pekari znaju da ga ne bi trebali dodati hljebu dok se tijesto diže, jer će ubiti kvasac i uništiti hljeb. Zato se češnjak dodaje tijestu neposredno prije pečenja kada kvasac već završi svoju funkciju.

Osim toga, za ubijanje kvasca u tijestu, češnjak se također koristi za liječenje gljivičnih infekcija. Brojne žene koje pate od rekurentnih infekcija suočavaju se s teškoćama u borbi protiv njih. Ove infekcije se ne mogu primijetiti rano i s toga ih je teško kasnije liječiti. Infekcija započinje jednostavnim svrbežom, a zatim, dva ili tri dana kasnije, iscjedak postaje ljuskav, što je jasan znak inflamma.

Image result for bijeli luk

Identifikacija ranih simptoma infekcije je neophodna i može se izvesti jednostavnim tretmanom. Evo što trebate učiniti: uzmite svježi češanj češnjaka, očistite i stavite u svoju rodnicu prije no što spavate. Sljedećeg jutra, maknite i bacite. Češnjak bi trebao uzrokovati vodeni iscjedak, što je savršeno normalno. Ali, samo jedan tretman neće biti dovoljan, pa ćete morati ponoviti postupak već nekoliko noći. Uvijek je najbolje obaviti liječenje tijekom noći.

Zbog činjenice da postoji veza između intimnog područja i usta, neke su žene izvijestile o okusu češnjaka u ustima nakon što su stavili klinčić u rodnicu, što može biti neugodno tijekom dana.

Ovaj postupak će biti učinkovit ako je infekcija u ranoj fazi. Ali, ako je infekcija u svojoj naprednoj fazi, morat ćete upotrijebiti više češnjaka. Trebali biste započeti sa čitavim komadićem tako da uklonite sav iscjedak, a zatim rezati češanj češnjaka na pola i stavite. Nemojte prestati s liječenjem sve dok ne primijetite poboljšanje. Nemojte koristiti gelove za intimno tuširanje kad imate infekcije.

Image result for bijeli luk

Rezanjem češnjaka učinite učinkovitijim tretman. Svaka žena treba otkriti svoju vlastitu dozu češnjaka, kao što ponekad neke žene imaju koristi od malog komada, a neke žene trebaju veći češanj rezan na pola.

Kada stavite rezni klinčić, možda ćete osjetiti da neki gori na zdravoj koži. Ako patite od napredne gljivične infekcije, vaša koža može biti upaljena, ali ne morate se brinuti, jer će češnjak izliječiti infekciju, a koža će se kasnije popraviti. Ljudi već godinama koriste češnjak za ubijanje infekcija. Nije ni čudo što to čine, jer je češnjak vrlo moćan.

Ovo povrće također posjeduje velika antibakterijska svojstva koja se mogu potvrditi in vitro studijama. Kineska studija je dokazala da češnjak može ubiti sljedeće bakterije: Salmonella typhimurium, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Vibrio parahaemolyticus, Proteus vulgaris, Mycobacterium phlei, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Streptococcus faecalis i Micrococcus luteus.

Image result for bijeli luk

Kada je riječ o liječenju bakterijskih infekcija, trebali biste koristiti sirovi češnjak. Znanstvenici su otkrili da, kada se kuhaju na 100 stupnjeva Celzijusa najmanje dvadeset minuta, češnjak gubi antibakterijska svojstva. To znači da je toplina i kiselina labilna. Također, neke studije pokazale su da svježi češnjak može uništiti čak i Streptococcus agalactiae (skupina B Strep – GBS), bakteriju koja može ubiti novorođenčad i prerano rođene bebe.

Stavljanjem svježeg češnjak, lako ćete se riješiti gljivične infekcije, međutim, niti jednu veliku farmaceutsku tvrtku ne zanima financiranje istraživanja, najvjerojatnije zato što ne mogu patentirati prirodni sastojak poput češnjaka. U SAD-u, ova vrsta studija nije provedena zbog standarda skrbi koju je utvrdio CDC.

Evo kako izvesti ovaj tretman na temelju češnjaka kako bi se izliječile gljivične  infekcije:

Uzmite češanj češnjaka, slomite ga, i odrežite na pola. Nemojte zaboraviti zakačiti na konac i na kraju uvući iglu ​ tako da olakšate postupak uklanjanja. Zatim stavite komadić bijelog luka i idite na spavanje.

Image result for bijeli luk

Sljedećeg jutra, kad ustajete, lagano izvucite komadić bijelog luka. Mnoge žene kažu da mogu osjetiti okus češnjaka u ustima dok je unutra, što znači da sve dok ne osjetite okus češnjaka u ustima, lijek još nije počeo djelovati.

 

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja