Ubija rak za 48 sati: Sok koji je izliječio više od 50 hiljada ljudi!

Cvekla je veoma zdrava ima mnogo vitamina B1, B2,B6 i C pored toga kalcij, fosfor, magnezijum, natrij.

Snažan je antioksidans koja ima mnoga ljekovita svojstva, pored toga istraživanja su pokazala da uništava kancerogene ćelije.

Ovaj sok je odličan u liječenju raka, zbog toga što ne ubija dobre ćelije našeg organizma, za razliku od hemoterapije. Pored toga daje energiju i jača naš imuni sistem, tako da sve više ljudi odbija hemoterapiju zbog prirodnog liječenja koje je mnogo bolje.

Za pripremu ovog lijeka potrebno vam je:

– 55% od cvekle

– 20% od mrkve

– 2% od rotkvice

– 20% celera (korijen)

– 3% od krumpira

Pomiješajte sve sastojke te konzumirajte sok 2 puta dnevno.

Rezultat slika za cvekla

Nutriocionisti nam preporučuju šta trebamo jesti da bi bili zdravi, zato što su kompetentne osobe za to, iši su u škole da bi nama mogli prenijeti adekvatno znanje. Ako oni imaju znanje o tome šta treba a šta ne treba jesti i ako izbjegavaju nekoliko namirnica u širokom luku, onda bi i mi trebali učiniti isto.

Elissa Goodman, Meryl Pritchard i Kelly Leveque nutricionisti koji izbjegavaju ovih 5 namirnica koje često konzumiramo:

1. Gazirana pića

Gazirana pića u sebi sadrže 40 gr šećera, a sve što sadrži preko 8 grama, smatra se pretjeranim kazala je Pritchard. Goodman je dodala da umjetni zaslađivači koji se nalaze u gaziranim pićima dovode do gojaznosti i dijabetesa.

2. Industrijsko ulje od sjemena

Ova ulja su visoko obrađena i hemisjki tretirana , također im se dodaju pojačivači okusa da bi bila ukusna i jestiva.. Zbog prisustva omega 6 masnih kiselina dovode do neravnoteže omega masnih kiselina u organizmu – objašnjava Leveque. Umjesto ovih industrijskih ulja, nutricionistice preporučuju ulja koja sadrže u sebi dosta omega 3 masnih  kiselina kao što su ulje kokosa, maslinovo ulje,  ulje avokada.

Rezultat slika za Industrijsko ulje od sjemena

3. Mesne prerađevine

Mesne prerađevine obično se dobiva od životinja koje su zu zatvorenom prostoru, one prenose različite zaraze, hrane se genetski modifikovanom hranom, tretirane hormonima i antibioticima, kaze Goodmanova. Također napominje da su ovi proizvodi puni natrij-nitrata koji je hemijska supstanca koja se koristi kao konzervasn, pojačivač okusa. Kada ih unosite u organizam one se pretvaraju u hemikalije koje dovode do nastanka karcinoma. Takve supstance se mogu naći u kobasicama, salamam,  slanini, šunki itd.

4. Kokice za mikrovalnu pećnicu

Među nama veoma popularna namirnica, a predstavlja veliku opasnost za zdravlje. Kažu da su pune hemikalija kojima se oblože vrećice da ne bi mast iscurila van a takođe i one koje dovode do samog pucanja kokica. Štetno djeluju na endokrini sistem, a povezane su razvojem karcinoma, povišenim lošim holesterolom itd.

5. Margarin

To je visoko obrađeno biljno ulje, pakirano s trans-masnim kiselinama. Ono se ustvari pravi od najlošijeg ulja i daljom termičkom preradom stvaraju se slobodni radikali koji povećavaju rizik od razvoja karcioma, srčanih bolesti, neravnoteže hormona i sl.

Rezultat slika za margarin

 

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja