Za 9 nedelja mogu da vam izrastu novi zubi!

Sjajna vijest za sve one koji pate od parodontoze ili koji su već izgubili svoje zube.

Proteze i zubni implanti bi uskoro mogli da postanu prošlost, jer stručnjaci  tvrde da postoji mogućnost da se u vilici pacijenta razviju novi zubi, tj. da narastu novi zubi.

Do sada je jedina opcija da se izgubljeni zubi naprave bila proteza ili implant, ali oni mogu negativno da utiču na zdravlje,naučnici nastoje otkriti kako ponovo da izazovu rast zuba. Zubna protetika može da izazove infekcije štećenje okolnog tkiva, nerava, pa čak i sinusa, ali ona može biti veoma neprijatne i smetaju pacijentima prilikom jela. Pored toga može da izazovu iritaciju ili infekciju desni i usne šupljine

Ovo je prekopotrebni medicinski napredak,jer čak 26 odsto odraslih izgubi sve svoje zube do 74 godine. Ovu novu metodu osmislii doktor Džeremi Mao i profesor Edvard V. , zajedno sa timim stručnjaka, Univerzitetu Kolumbija, funkcioniše tako što zapravo navodi matične ćelije tijela da na trodimenzionalnu platformu koja je inače zadužena za faktor rasta novih zuba.

Tako će, kada se ubrizgaju u vilicu,zubi početi da potpuno izrasti za svega 9 nedelja.

Image result for novi zubi “Ključni faktor u regeneraciji zuba jeste pronaći pristup koji će moći da se primjeni čak i kod pacijenata koji nisu dobri kandidati za zubne implante ili ne mogu da ih priušte”, istakao je dr Mao.

Studija je objavljena u Žurnalu stomatoloških istraživanja,koja je inače vodeća i u svijetu na polju stomatologije.

PARADENTOZA!

Paradentoza je bolest zubi koja  oštećuje meso okolo zubi, ali ne samo meso već i kost, kao i ostale strukture zubi i oko zuba. Gingivitis ili upala zubnog mesa je samo najraniji simptom većih problema.

Parodentoza se zaista može potpuno zalijeciti, sam ukoliko imate pravi lijek i budete uporni i na vrijeme djelujete, čime možete efikasno spriječiti mnoge druge bolesti, uključujući i gubitak zubi.

Iskustvo ovog čovjeka iz Njemačke je apsolutno pozitivno da su ljudi odmah slijedili njegov primjer, to možete i vi.

“Potpuno sam izliječio  paradentozu i htio bih da to iskustvo podijelim s vama. Moj zubar je ostao šokiran napretkom koji sam ostvario. Lijek je prirodan, jeftin i vrlo dostupan – riječ je o slatkom soku od limuna, vjerovali ili ne.

Zadnjih šest mjeseci  konstantno  sam pio limunadu, čak 2-3 ili 4 cijela limuna svaki dan. Dakle, nisam je mućkao u ustima, već odmah gutao. Limun iako je kiseo dokazano čini tijelo alkalnim.

Image result for PARADENTOZA

Bakterije koje izazivaju paradontezu ne vole i bježe od alkalnog okruženja i odumiranjem tih bakterija bolest se zaustavlja i liječenje brzo započinje. Zubno meso postaje jače, zdravije, bez upala, bez povlačenja. Garantujem vam veoma brz uspjeh, samo me poslušajte jer zaista djeluje.”

ZUBNI PLAK!

Riješite se zubnog kamenca uz pomoć ovog ulja!

U pitanju је nеrаfinisаnо јеstivо ulје,odnosno kоkоsоvo ulјe. Niје bitnо аkо vаm sе nе sviđа ukus, jer nećete ga pojesti.

Umjеstо tоgа, uzmitе dvijе kаšičicе zatim stаvite ih u ustа. Mućkajte  u ustima ulje kao što mućkate vоdu nаkоn prаnjа zubа, to radite 5 minuta, а zаtim isplјunite. Моžda će vam biti neprijatno, ali ne brinite, rezultati su sjajni.

Ovo je tеhnikа kоја sе kоristi u ajuverdskoj medicini vjеkоvimа, može izlječiti loš zadah, gingivitis, аkne , ekcem i još mnogo toga.

Ulје ćе ‘izvući’ bаktеriје krоz pоrе desni iz ustа i iz vаšеg tijеlа uоpštе,nаukа ukаzuјe nа tо dа ulје rаdi nа uklаnjаnju bаktеriја iz ustа.U istraživanju je potvrđeno da kоrišćеnjе ulja znаčајnо uklоnilo bаktеriје, plak i kamenac.

Upotreba konca može smanjiti rizik od raka te smanjiti kоličinе bаktеriја u usnoj duplji, međutim ulje može dа urаdi to istо!

Kao rezultat, možete imati bolje zube i dah, u koliko ovo budete radili svaki dan bit će te oduševljeni, a prеpоrukа dа držite ulje u ustima punih 20 minut.

Image result for kamenac

 

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja