Zbog njega je čak primao i prijetnje smrću: Ovaj recept spasit će vam život,recept poznatog kardiologa!

Inače, veoma je bitno za vaše zdavlje da se zdravo se hranite.Mati i sol vodi do začepljenja krvnih sudova, pa do srčanog udara, stoga ih izbjegavajte.

Ne dozvolite da vas loše navike unište, ovaj lijek će vam ojačati srce i pomoći vašem zdravlju.

Potrebni sastojci:

  • 1 kašika med
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • Malo đumbira
  • 2 čehna bijelog luka
  • 1 limun
  • 1 čaša vode

Priprema:

Operite i očistite limun,stavite sve sastojke u blender da bi dobili homogenu smjesu te konzumirajte na prazan stomak. Pored toga ovaj lijek će ojačati vaš imunitet i ubiti kancerogene ćelije.

Rezultat slika za srce

Za sve one koji pate od kardiovaskularnih bolesti, osmišljena je terapija koja će našem najvažnijem organu pomoći da se vrati u prvobitno stanje i da se oporavi, čak i ako je došlo do srčanog zastoja.

 Milioni ljudi širom planete žive sa značajno oslabljenom srčanom funkcijom stanjima za koje do sada nije bilo lijeka. Međutim to više nije slučaj tim naučnika s Oxforda i UCL-a pokrenuo revoluciju koji će promjeniti mnoge živote.

Oni su osmislili tretman koji će srcu omogućiti da se nakon infarkta, zacijeli i oporavi kao od šale! Uz pravi podsticaj srčani mišić može vrlo brzo da se obnovi sam od sebe,prirodnim putem.

Akademski stručnjaci sada rade na ubrzavanju ovog procesa,a očekuju da će njihovo otkriće dovesti do potpuno nove generacije lijekova za ovakve bolesti u svemu tome mu pomaže jedan protein.

Rezultat slika za srce

Čisto da pojasnimo,kako dolazi do zastoja srca!

Ovakvo stanje, dolazi nakon infarkta miokarda, kada srce postaje sve slabije i nesposobnije da “pumpa” krv koje treba da kruži kroz cijeli organizam. Istraživanja su pokazala da etvrtina pacijenata koji su dobili dijagnozu oslabljene srčane funkcije premine u narednih 5 godina, malo medikamentoznih tretmana ili operacija koji mogu da uspore i poboljšaju ovaj proces.

U svojim eksperimentima u laboratoriji,znanstvenici su otkrili da nakon srčanog udara srce prirodnim putem krene da zacjeljuje jer izgrađuje nove limfne sudove, a oni su ključni za transport mrtvih ćelija kao i bakterija, a samim tim i reparaciju srca. Ovaj proces koji je u potpunosti prirodan, toliko spor, da najčešće ne dođe do opravka te često bude kasno za organizam.

Rezultat slika za srce

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja