Pet trikova za bele zube

JEDITE HRSKAVE NAMIRNICE

Brojno voće i povrće, kao što su jabuke, šargarepa, celer i kruške, mogu prirodnim putem da očiste i izbele zube jer sadrže kiselinu. Što je hrana hrskavija, bolje čisti zube. Imajte na umu da pomenute namirnice morate da jedete sirove.

POVEćAJTE UNOS MLEčNIH PROIZVODA

Rezultati nedavnih istraživanja su pokazala da sir, mleko i jogurt sadrže minerale koji jačaju zube i poboljšavaju njihov izgled. ***Kako da kupite dobru pastu za zube

VIŠE JAGODA

Jagode sadrže jabučnu kiselinu koja uklanja diskoloracije na površini zuba. Osim toga, njihova tekstura polira gleđ i na taj način doprinosi svetlijem izgledu. Kako biste pojačali izbeljujući efekat jagoda, zgnječite ih i pomešajte s pola kašičice soda bikarbone. Smesu nanesite na zube i ostavite pet minuta.

KORISTITE SODA BIKARBONU

Istraživanja su pokazala da ograničenom upotrebom sode možete poboljšati belinu zuba. Perite makar jednom nedeljno zube sa ovom komponentom. ***Napravite sami domaću kremu za stopala

PIJTE NA SLAMKU

Napici ostavljaju fleke i tragove na zubima. Da biste ih izbegli, koristite slamku. Tako ćete izbeći direktan dodir napitaka i zuba, savetuje Žena.